• Opleidingsniveau: HBO
 • Dienstverband: tijdelijk met uitzicht op vast
 • Uren per week: 36
 • Maandsalaris: maximaal € 4.537,- bruto
 • Plaatsingsdatum: 8 november 2023

Zin om onze openbare ruimte en jezelf te ontwikkelen? Laat het ons weten!

We hebben uiteraard een beeld bij dat wat je minimaal moet meebrengen om goed te kunnen starten. Affiniteit met RO is daarbij, samen met je mentaliteit, je belangrijkste kwaliteit. En het is mooi meegenomen als je al een opleiding in de RO hebt gehad of op een terrein dat daaraan verwant is.

We vinden het ook belangrijk dat jij aan de voorkant weet waar je gaat werken en wat je gaat doen. Je wordt onderdeel van een gedreven RO-team , met beleidsmatige èn uitvoerende werkzaamheden.

De vorm is daarbij ondergeschikt. Deta-vast, eerst een jaar vanuit je huidige werkgever detacheren of direct in dienst, het is allemaal bespreekbaar. Net als het aantal uren dat je zou willen werken en de verhouding thuis en op kantoor. Mits je dezelfde uiteindelijke bedoeling hebt als wij; een dienstverband bij de gemeente Staphorst.

Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Je verricht beleid(ondersteunende) en dienstverlenende werkzaamheden waarvan de behandeling vastligt in wetgeving, procedures en richtlijnen. Het gaat om beleid waarvan de kaders helder door andere overheden zijn aangegeven. Je voert overleg met stakeholders over de invulling van het beleid en veranderende omstandigheden. Daarnaast doe je onderzoek door het bestuderen van gegevens en je formuleert voorstellen over bijvoorbeeld nieuwe methoden en acties binnen het reeds vastgestelde beleid. Klinkt mooi toch ... maar hoe ziet dat er dan uit in de praktijk?

Concreet betekent dit dat je na je inwerkperiode, zeker in het begin, voornamelijk bezig bent met de begeleiding van ruimtelijke initiatieven, boerderijsplitsingen en invulling open plekken. Dit alles binnen onze EPOS werkwijze. EPOS staat voor Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst. Deze manier van werken heeft als doel een efficiënter proces voor het aanvragen van een omgevingsvergunning of een bestemmingsplanwijziging voor alle bouwplannen die (nog) niet in het huidige bestemmingsplan passen. Nieuwsgierig geworden? Kijk op epos.staphorst.nl.

Het is dus voor een deel uitvoerend werk en een deel beleidsmatige werkzaamheden. Meedenken en doen vanuit de RO invalshoek; in projecten zoals Rouveen-Zuid en circulair energielandschap of juist meebouwen aan de wereld achter de Omgevingswet. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat onze inwoners de betekenis van de nieuwe Omgevingswet straks ervaren en eenvoudig via een ‘vragenboom’ op de website hun aanvraag in kunnen dienen.

Onze collega Joelle over haar groei in de functie:

“Ik kwam uit de schoolbanken en wist nauwelijks wat een bestemmingsplan was. Nu draai ik gewoon zelfstandig procedures. Ik ben goed ingewerkt en er is altijd iemand waar ik met mijn vragen terecht kan. We zijn nauw bij elkaar betrokken en in de beginperiode keek er altijd een collega mee. Doordat we een kleine organisatie zijn doen we niet maar 1 ding. Dit is erg leerzaam. Zo zit ik ook in het team verkeersadvisering en ben vanuit RO betrokken bij de nieuwe inrit naar de toekomstige wijk Rouveen-Zuid.”

Waar kom je te werken?

In onze organisatie maak je samen met ruim 200 collega’s grote ambities waar. We kennen 3 afdelingen waarvan Fysieke leefomgeving er één is. Het team Omgevingsbeleid is 1 van de 3 teams binnen de afdeling en jouw basisplek. Korte lijnen en betrokkenheid kenmerkt ons. Zo ben je niet alleen betrokken bij je eigen RO vakgebied maar ook bij je collega’s van bijvoorbeeld duurzaamheid, klimaat en wonen.

Waar staat Staphorst voor?

De gemeente Staphorst is uniek, met een eigen karakter. Bijna iedereen kent ons wel en heeft daar een beeld bij. Veelal gebaseerd op haar oorsprong, cultuurhistorie en erfgoed. Daar hechten wij zeker waarde aan. Maar Staphorst is meer: het ondernemerschap, de bedrijvigheid, een compleet voorzieningenniveau en de verrassend mooie natuur zijn ook belangrijke kenmerken. Met ruim 17.000 inwoners, waarvan een derde jonger dan 20 jaar, zijn wij een jonge en dynamische gemeente.

Als gemeentelijke organisatie maken we gebruik van de kracht van die dynamische samenleving. We bewegen flexibel mee en zijn een overheid die, veel meer dan voorschrijvend en controlerend, de voorwaarden wil scheppen voor inwoners en ondernemers. We werken in het hier en nu met onze blik steeds gericht op de toekomst.

Wat heb je minimaal nodig voor deze functie?

 • Een HBO-opleiding ruimtelijke ordening en planologie of een daaraan verwant werkveld.
 • Affiniteit met wet- en regelgeving op het vakgebied van RO.
 • Vaardigheid in het bespreken en beoordelen van problemen en mogelijkheden, omgang met de diverse stakeholders en het opstellen van adviezen.

Welke arbeidsvoorwaarden horen daarbij?

Bij een fulltime dienstverband en mede op basis van de CAO gemeenten:

 • Iedere maand een salaris dat gebaseerd is op jouw kennis en ervaring. Salarisindicatie op basis van medewerker beleid en ontwerp, functieschaal 9: € 3.176,- tot € 4.537,- bruto.
 • Daar bovenop ontvang je ruim 17% van je bruto salaris als persoonlijk budget dat je in kunt zetten voor uitruil reiskosten woon-werkverkeer, het aanschaffen van een fiets of kopen van extra verlof.
 • 194,4 uur verlof en de optie tot bijkopen van verlof tot maximaal 187 uur. In totaal kun je zo de mogelijkheid creëren tot ruim 10 weken verlof per jaar.
 • Een jaarlijks budget voor je persoonlijke gezondheid van € 125,- netto.
 • Tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering, € 168,- per jaar bruto.
 • En ... jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden we belangrijk, in aandacht èn actie.

Hoe komen we met jou in contact?

Maak je interesse kenbaar en stuur je cv en korte motivatie naar: vacatures@staphorst.nl.

Wil je eerst graag meer weten over onze organisatie of de vacature? Neem dan contact op met Natasja Versteegh, beleidsmedewerker RO/teamcoördinator, via (0522) 46 75 13.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent? Dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Collega's aan het woord

Wat maakt het werken bij gemeente Staphorst zo uniek? Bekijk de interviews met medewerkers en maak die kleurrijke stap!