Je krijgt een complimentje van iemand en je bloost: weet je geen raad met zo’n opmerking? Word je snel boos als iemand kritiek op je heeft en zeg of doe je dan de verkeerde dingen? Kun je moeilijk ‘nee’ zeggen? Of voel je je ongemakkelijk in wat grotere groepen? Dan is een assertiviteitstraining iets voor jou!

Assertiviteit is heel wat meer dan alleen NEE zeggen. Het is ook opkomen voor je eigen belangen, op een manier die bij de situatie past, op een respectvolle wijze naar de ander en vooral naar jezelf. Het is bovendien een sociale vaardigheid die iedereen in zich heeft, maar die niet altijd of onvoldoende wordt gebruikt.

Inhoud training

De training start in februari en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Het is bedoeld voor jongeren of jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: contact leggen en een praatje maken; grenzen aangeven; voor jezelf opkomen; nee zeggen; kritiek geven en reageren op kritiek; presentatie geven; complimenten geven; fysieke weerbaarheid. Deelnemers geven na afloop van de training aan dat ze positiever over zichzelf denken en meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Ze kunnen beter reageren op situaties die ze meemaken.

Meer informatie

Is je belangstelling gewekt, wil je je aanmelden of meer weten? Neem dan contact op met Esther Flipsen van maatschappelijk werk De Kern (e.flipsen@stdekern.nl) of met Nanda Knol van Stichting Welzijn Staphorst (n.knol@sws-staphorst.nl, 06-49399366).