Functie:

  • Fractievoorzitter en raadslid Gemeentebelangen

Nevenfuncties:

  • Interim-manager in het onderwijs (bezoldigd)

E-mailadres:

De vraag waar we ons als mensen door laten leiden, interesseert mij al vanaf mijn veertiende. Vanaf dat jaar kreeg ik filosofie op school en kon ik me weken lang verdiepen in maatschappelijke of ethische vraagstukken. Na mijn studie humanistiek, dat zich specifiek richt op alle keuzes die aan de mens voorliggen, ben ik in het onderwijs beland. Daar heb ik jarenlang het vak maatschappijleer onderwezen en merkte ik ook hoe betrokken, vooruitstrevend en leergierig jongeren zijn. Samen met enkele jongeren heb ik toen een brug geslagen naar de gemeenteraad en de jongerenraad in Steenwijkerland opgericht. Onder andere met dit werk heb ik gemerkt dat er vaak beslissingen worden genomen zonder dat inwoners echt betrokken worden. Dat wilde ik graag veranderen.

Vanuit de partij Gemeentebelangen Staphorst bekijk ik kritisch naar de besluitvorming in onze gemeente. Ik merk dat er cultuurverschillen zijn met andere gemeenten. Staphorst heeft een sterk behoudend karakter. Mijn aanwezigheid in de raad zorgt voor meer diversiteit. Ik geloof heel sterk in de kracht van diversiteit. Of het zorgt ervoor dat een genomen besluit bekrachtigd wordt. Of het zorgt voor nieuwe vragen die een nog te nemen besluit kan verstevigen. Kritische geluiden zijn niet altijd leuk om te ontvangen of te geven, maar het is in mijn ogen nodig om kritisch te blijven zijn om met elkaar het goede te doen.

Verder hou ik erg van mijn familie en van zeilen. In de zomer van 2022 heb ik voor het eerst de oversteek naar Engeland gemaakt. De kracht van het water, de wind, onze natuur, maakt mij zo nietig dat alle vragen lijken te verdampen en er niets overblijft dan alleen het moment.