Actuele berichten

Actuele berichten

• IkPas: 30 dagen zonder alcohol

(21-02-2017)

Bewuster met alcohol omgaan doen we samen in maart. Doe vanaf 1 maart mee aan IkPas en ga voor 30 dagen zonder alcohol.

• Meedenken over het verkeersplan van de gemeente Staphorst

(21-02-2017)

Hoe ziet de verkeerssituatie in Staphorst er in 2030 uit? Waarom is het nodig om maatregelen te nemen en hoe bepalen we onder welke omstandigheden dit nodig is? Dit soort vragen worden beantwoord in het Verkeersplan. We zijn benieuwd wat inwoners van dit plan vinden. Daarom nodigen wij u graag uit om uw zienswijze over dit plan kenbaar te maken.

• Belastingaanslag 2017

(21-02-2017)

Eind januari heeft de gemeente Staphorst de aanslagen gemeentelijke belastingen verstuurd. Op deze aanslag staat ook de WOZ waarde van uw woning, bedrijfspand en/of perceel grond vermeld.

• Route bouwverkeer Triangellocatie gewijzigd

(20-02-2017)

De bouw op de Triangellocatie in Rouveen zit in een afrondende fase. Een deel van het projectgebied is inmiddels woonrijp gemaakt. De eerste bewoners wonen er al.

• Fietsvaardigheidstraining elektrische fiets

(17-02-2017)

Samen met de Stichting Welzijn Staphorst organiseert de gemeente Staphorst de jaarlijkse fietsvaardigheidstraining.

• Eerste fase Triangellocatie afgerond

(08-02-2017)

Wethouder Bart Jaspers Faijer en adjunct-directeur Gert Winkelaar van Salverda hebben op 7 februari een boom geplant op de Triangellocatie in Rouveen. Dit om de eerste fase van het project feestelijk af te ronden.

• Staphorst zet zich in voor aangepast sporten

(06-02-2017)

Gemeente Staphorst en 24 andere Overijsselse gemeenten, Sportservice Overijssel, MEE IJsseloevers en MEE Oost geven met een samenwerkingsverband een regionale impuls aan het aangepast sporten in Overijssel. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een stimuleringsregeling van het Rijk.

• Tegemoetkoming in de onderhoudskosten van rijksmonumenten die geen woonhuis zijn

(03-02-2017)

U komt als eigenaar van een rijksmonument, dat niet bestemd is als woonhuis, in aanmerking voor instandhoudingssubsidie. Ook archeologische monumenten en groene monumenten vallen onder de regeling.

• Maakt u al gebruik van automatische incasso? Wel zo makkelijk!

(30-01-2017)

Onlangs heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen in de bus ontvangen. Als u nog geen gebruik maakt van automatische incasso, dan kunt u dat alsnog regelen.

• Belastingaanslag 2017

(23-01-2017)

• Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

(05-01-2017)

In de donkere maanden worden de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties.

• Subsidie voor woningisolatie in eigen woning

(10-10-2016)

Het is nu mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw eigen koopwoning.