Actuele berichten

Actuele berichten

• Belastingaanslag 2017

(23-01-2017)

Binnenkort verstuurt de gemeente Staphorst de aanslagen gemeentelijke belastingen. Op deze aanslag staat ook de WOZ waarde van uw woning, bedrijfspand en/of perceel grond vermeld.

• Eerste selectie VV Staphorst in het zonnetje gezet

(16-01-2017)

Wethouder Krale heeft op zaterdag 14 januari de eerste selectie van VV Staphorst 2015-2016 in het zonnetje gezet.

• Ook sportkampioen Saskia Brinkman gehuldigd

(13-01-2017)

Op maandag 2 januari heeft wethouder Krale de sportkampioenen uit 2016 gehuldigd in het gemeentehuis. Tijdens deze avond ontbrak Saskia Brinkman uit Staphorst, zij kwam al weer uit in een wedstrijd voor het nieuwe seizoen.

• Schade jaarwisseling ruim 7000 euro

(12-01-2017)

De jaarwisseling in Staphorst heeft voor 7.129,25 euro aan schade opgeleverd. Dan gaat het met name om de vernieling van verkeersborden, lantaarnpalen en paaltjes.

• Begraafplaats Scholenweg opnieuw ingericht

(10-01-2017)

De werkzaamheden bij de begraafplaats aan de Scholenweg in Rouveen zijn afgerond. De begraafplaats is voorzien van nieuwe beplanting.

• Wederom stijging aantal inwoners gemeente Staphorst

(09-01-2017)

Op 1 januari 2017 telde gemeente Staphorst 16.693 inwoners. Dat is 151 inwoners meer dan vorig jaar.

• Begroting digitaal in te zien

(06-01-2017)

De begroting voor 2017 is online te raadplegen. Net als vorig jaar kunt u via www.staphorst.nl/begrotingsapp de begroting digitaal inzien.

• Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

(05-01-2017)

In de donkere maanden worden de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties.

• Nieuwe Wmo-vervoer: Mijn Taxi Op Maat

(04-01-2017)

Vanaf 1 januari 2017 is Mijn Taxi Op Maat gaan rijden in de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Olst-Wijhe, Staphorst en Zwartewaterland.

• Nieuwjaarsreceptie druk bezocht

(03-01-2017)

De gemeente Staphorst hield op maandagavond 2 januari haar nieuwjaarsreceptie.

• Sportkampioenen gehuldigd

(03-01-2017)

De plaatselijke sportkampioenen van 2016 zijn maandagavond 2 januari gehuldigd in de raadzaal van de gemeente Staphorst. De gemeente is trots op haar plaatselijke sportkampioenen en zet ze daarom graag in het zonnetje.

• Nieuw logo gemeente Staphorst

(02-01-2017)

De gemeente Staphorst heeft een nieuw logo met bijpassende huisstijl. Op maandagavond 2 januari is het gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie.

• Aanvraag AMBC ter inzage

(21-12-2016)

De gemeenteraad van Staphorst heeft ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbesluit van de aanvraag AMBC. Vanaf woensdag 21 december ligt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken voor een periode van zes weken ter inzage.

• RIVM: ‘Sporten op rubbergranulaat is veilig’

(20-12-2016)

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat sporten verantwoord is op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. In rubbergranulaat zitten heel veel verschillende stoffen, maar deze komen slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrij. Dat komt doordat de stoffen min of meer in het granulaat zijn ‘opgesloten’. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar.

• Digitaal uw aanslagen ontvangen? Het kan!

(28-11-2016)

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de gemeente Staphorst geeft u de mogelijkheid uw post digitaal te ontvangen. Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid.

• Subsidie voor woningisolatie in eigen woning

(10-10-2016)

Het is nu mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw eigen koopwoning.